Ο Άνθρωπος μέσα στη καθημερινότητά του, στο άγχος του και τις υποχρεωσεις του, ξεχνάει ένα πολύ σημαντικό πράγμα, χάριν του οποίου μπορεί και υλοποιεί τις σκέψεις του, αλλά και ικανοποιεί τις ανάγκες του και δεν είναι άλλο από το σώμα του!
Ερχόμενοι στη Γη, το όχημα που μας δίνεται για να εκπληρώσουμε την αποστολή μας είναι το υλικό σώμα, το οποίο είναι μία τέλεια όσο και πολύπλοκη «μηχανή», που όμως θέλει και αυτό τη φροντίδα του για να μπορέσει να μας εξυπηρετεί.
Ξεχνάμε ότι όταν το σώμα α-σθενεί, είτε σε επίπεδο σπλάχνων, είτε σε μυοσκελετικό επίπεδο, η ζωή μας «φρενάρει». Ξεχνάμε να φροντίσουμε το σώμα μας όταν το χρειάζεται, επειδή δεν προλαβαίνουμε, δεν έχουμε χρόνο, δεν έχουμε χρήματα κ.λοιπές δικαιολογίες και αυτό γίνεται για να μας δείξει ένα πράγμα, ότι δεν αγαπάμε το σώμα μας, πόσο μάλλον τον εαυτό μας.
Το σώμα πάντα μιλάει και πάντα ξέρει τι του χρειάζεται. Ας το ακούμε πιο συχνά. Για να το φροντίσουμε μπορούμε απλά να το
γυμνάζουμε, να το τρέφουμε σωστά, να του δίνουμε νερό, να δέχεται συχνά ένα θεραπευτικό μασάζ ή πιο εξειδικευμένες θεραπείες, στην ώρα που το χρειάζεται, για να είναι υγειές και έτοιμο να ανταπεξέλθει στη καθημερινότητά μας.

Με πολλή αγάπη για τον Άνθρωπο.

Ηρακλής Καραφουλίδης
Σπονδυλοθεραπευτής
Ολιστικός θεραπευτής